lun. iun. 17th, 2024

Masuta de cafea nu e doar o piesa de mobilier pe care o ascunzi sau o lasi intr-un colt al sufrageriei. Ea poate fi foarte bine obiect de decor si piesa centrala pentru designul interior modern. Cu o cromatica varianta si enorm de multe forme si modalitate de folosite, masuta de cafea devine o alegere fireasca pentru crearea unei atmosfere perfecte in livingul de acasa.

Cu siguranta nu te-ai gandit pana acum la masuta de cafea ca la asul din maneca in materie de design interior si amenajari interioare. Chiar daca este micuta, nu prea poti pune multe pe ea si nu are o functionalitate prea mare, in realitate ea iti ofera un loc ideal pentru a te juca cu decorarea si cu amenajarea sufrageriei si in alt mod decat ai fost obisnuit pana acum. Ce poti face cu masuta de cafea in designul interior? Iata doar cateva idei in randurile ce urmeaza.

Minimalism si plante de mici dimeniuni. Masuta de cafea poate fi suportul ideal pentru o planta micuta. Asa ai o atmosfera mai primitoare, mai calda, masa nu ramane goala mereu, iar daca ai deja un design minimalist cu atat mai bine. Daca ai prea multe centre de interes in living o masuta care nu are prea multe pe ea poate oferi ochilor invitatilor si ochilor tai momentul de liniste si relaxare de care au nevoie.

Un buchet de flori mare sau o vaza cu multe flori pe post de punct de echilibru. Florile nu trebuie sa fie prea inalte, este bine sa te orientezi spre flori si plante care nu au mirosuri puternice, dar au culori frumoase, atragatoare, in ton cu restul decorului. Alege o amplasare a buchetului a vazei fie in centrul masutei de cafea, fie intr-o parte, fara a deranja restul obiectelor de pe masa.

Cartile pe post de obiecte de decor si… de relaxare. Nu ai de ce sa lasi masuta de cafea goala, pe ea pot sta foarte bine cartile preferate, pentru a aduce mai multa personalitate camerei. Cand ai prea putin loc pe rafturile bibliotecilor din casa si vrei sa nu ingramadesti cartile peste tot masuta de cafea devine locul ideal pentru a avea la indemana volumele pe care vrei sa le parcurgi in perioada urmatoare.

Tava de pe masuta de cafea, un obiect de decor caruia nu i se acorda prea mare atentie. In loc de carti sau flori pe masuta de cafea poti avea o tava pe care sa poti sa pui bauturi sau o gustare si pe care sa o poti folosi si pentru a depozita in siguranta diverse alte lucruri. Tava trebuie sa fie cat mai interesanta si originala, sa se incadreze in restul decorului gandit in sufragerie si sa fie din materiale de calitate, care sa arate bine oricand. Ai si modele in relief, poate niste flori sau diverse motive inspirate din culturi diferite, cu atat mai bine.

Doua grupuri de accesorii plasate pe masuta de cafea pentru mai mult echilibru. Se vor pozitiona carti si alte accesorii in parti opuse ale masutei de cafea, insa poti sa te joci si cu regula lui 3 in design. Regula lui 3 e simpla: poti avea trei zone distincte pe masuta de cafea in asa fel incat sa pastrezi echilibrul vizual si sa ai spatiu si pentru alte lucruri de pus pe masa, masuta sa poate fi folosita cat mai eficient.

Obiecte 3D sau scupturi pe masuta de cafea. Combinatia de forme geometrice diferite, texturi si culori diverse poate aduce armonia atat pe masuta de cafea, cat si in jurul acesteia. Obiectele 3D sau sculpturile vor atrage atentia asupra masutei de cafea si vor schimba complet aspectul acesteia. Nu trebuie neaparat sa ai sculpturi si obiecte 3D in centrul masutei de cafea, ele pot sta si in colturi fara probleme.

Personalizarea decorului de pe masuta de cafea. Cu cat e mai mare masuta si suprafata ei, cu atat mai bine pentru decorare si pentru personalizare. O masuta din lemn cu accente rustice va fi cadrul perfect pentru o varietate de obiecte decorative, culori deschise care se vor potrivi cu orice se afla in living. Se vor adauga si lucruri personale in aranjamentele de pe masuta de cafea pentru o nota unica si o reflectare a stilului si a personalitatii tale.

Include si zone de stocare aliniate cu designul interior din living. Masuta de cafea si zona ei trebuie sa aiba si o parte practica, asta e adevarul. Doua cosuri mari sau mai multe mai mici puse in locul liber al meselor de cafea vor fi perfecte, iar daca mai sunt confectionate si din textil sau metale usoare, lemn vor contribui si ele la designul si decorul din living. Plus ca vor ajuta mult la organizarea lucrurilor.