mie. feb. 21st, 2024

Amenajarile interioare pentru sufragerie sunt mereu o provocare indiferent de experienta pe care o ai. E foarte greu sa gasesti un echilibru intre ceea ce vezi, ce poti face si ce ai in minte. Stilul rustic in living ar putea fi o solutie rapida pentru un design interior usor de pus in practica si cat mai apropiat de ceea ce iti doresti, simplu de personalizat si de adaptat in functie de fiecare sufragerie si de spatiul pe care il ai la dispozitie.

Stilul rustic in living e foarte usor de obtinut. O schema de culori neutra pentru profunzime si eleganta de inspiratie rustica, texturi cat mai interesante si straturi, gandirea designului in straturi, zone, materiale cu texturi interesante diferite si mobilier rustic. De toate ai nevoie ca sa creezi o sufragerie rustica ca in reviste. Minimalismul e recomandat mereu cand vine vorba de stilul rustic in amenajarea sufrageriilor moderne. La ce sa fii atent cand vrei sa pui in practica acest stil?

O panza simpla, alba este tot ce ai nevoie la inceput. Stilul rustic nu este unul foarte complicat, e modern, dar e si minimalist in acelasi timp. Ca sa ai un stil rustic in sufragerie poti incepe cu o panza alba pusa pe un perete, intr-un colt, poti opta si pentru tonuri neutre in decorarea sufrageriei ca sa nu para o camera de spital. Daca tot te folosesti de alb si de diferite tonuri e bine sa ai cat mai multe texturi si sa te gandesti la straturile pe care le poti avea, sa nu fie totul prea uniform. Materialele brute, alaturi de lemn sau lana, toate pot sa fie parte din decorul rustic din sufrageriile moderne. Nu exagera cu panzele albe si cu texturile, incearca sa ai un stil rustic cat mai „aerisit” in sufragerie, sa nu aduci prea multe elemente in acelasi spatiu.

Lambriuri vopsite. Poti sa vopsesti lambriurile in culori in culori nu atat de pronuntate, complementare celor deja existente in sufragerie. Restul decoratiunilor din sufragerie si designului interior in stil rustic se pot baza pe lemn, pe elemente naturale, pe materiale texturate, pentru a avea mereu o schema organica de amenajare a sufrageriei. Stilul rustic trebuie sa se vada si sa se simta in fiecare element din sufragerie, asa ca ar fi bine sa te orientezi inca de la inceput spre lambriuri colorate sau sa le transformi cat mai bine pentru a se incadra in stilul dorit.

Texturi, texturi si iar texturi. Textura e elementul esential pentru un stil rustic in sufrageria contemporana, moderna. Daca nu ai texturi in sufragerie si in orice spatiu din locuinta totul va fi plat, banal, nu va atrage atentia deloc. Vei privi sufrageria ca un tot, zonele din sufragerie trebuie sa se completeze perfect cu un mix de materiale pentru un design vibrant si primitor. Nu presupune ca lipsa culorii aduce si o atmosfera mai „rece” in sufragerie. Albul insotit de texturi diferite si de materiale naturale, suprafete lemnoase poate sa fie dintr-odata perfect pentru un living modern, in stil rustic. Negrul in sufragerie va determina senzatia unei camere confortabile, in care te simti bine, livingul nu va parea mic nicidecum.

Sufragerie neagra cu tonuri si texturi diferite. Nu te gandesti neaparat la sufragerii in care negrul predomina cand e vorba de stilul rustic. Dar daca stii cum sa te folosesti de el poti obtine un living elegant. Adauga straturi si texturi multiple si vei avea o sufragerie in stil rustic pornind de la negru perfecta. Nu te feri de negru in sufragerie, vei ajunge foarte usor la un design care inspira confort, vei avea o schema rustica moderna. Cele mai de succes sufragerii in stil rustic combina la nivel de design interior miscarea si profunzimea-creezi un narativ interesant daca ai si elemente tactile.

Semineul, piesa centrala pentru un stil rustic reusit. Stilul rustic are nevoie de o piesa centrala, de un element care sa atraga atentia si sa infrumuseteze camera. Un semineu va fi mereu o alegere inspirata pentru eleganta si un stil rustic ca in reviste. Tine cont de regulile simetriei in designul interior, semineul va sta fix in mijlocul peretului pe care il vei amplasa. Conexiunea naturala, vizuala a celor care se afla in sufragerie la un moment dat e mult mai simpla cand ai un semineu interesant, parte din stilul rustic.

Schema maro de culori pentru stilul rustic. Pe langa alb sau negru poti sa incepi sa implementezi stilul rustic in sufragerie si cu ajutorul schemei de culori ce are la baza maroul. Complexa si interesanta, aceasta culoare se va integra perfect in orice decor rustic, va putea fi completata de tonuri, nuante de alb. Poti opta pentru o sufragerie cu un design bazat doar pe aceasta culoare sau o poti combina cu alte culori care se mai regasesc in designul interior din locuinta. E alegerea ta, dar e bine sa te consulti inainte si cu un specialist ca sa nu gresesti.

Mobilier rustic. Ai nevoie de el neaparat daca vrei sa ai un living confortabil, in stil rustic, modern si elegant. Mobilierul rustic va completa perfect restul decorului din sufragerie, este usor de gasit, poate fi si mobilier reconditionat daca vrei. Important este sa il ai si sa incerci sa nu aduni in sufragerie foarte multa mobila. Stilul rustic e minimalist, cum am vazut deja, deci include in living doar piese de mobilier esentiale daca vrei sa arate bine si atmosfera sa fie mereu una primitoare.

Covorul/carpeta pentru un stil rustic ca la carte. Stilul rustic in sufragerie nu e finalizat pana nu ai si un covor in sufragerie. Poti opta si pentru carpete daca nu vrei covoare pe care sa le cureti foarte greu, schemele de culoare si modelul trebuie sa fie de inspiratie rustica neaparat. Marimea carpetelor, covoarelor trebuie sa corespunda stilului, mergi tot pe minimalist si alege covoare sau carpete care se potrivesc in sufragerie si permit mobilierului sa stea lejer in jurul lor.