mie. sept. 27th, 2023

Da, o fi putin cam devreme sa aducem in discutie taman acest subiect. Totusi, un om gospodar, asa cum se aude prin popor, isi face iarna car si vara sanie. Cum aproape toate materialele de care avem nevoie se gasesc pe piata in momentul asta ne-am gandit ca este momentul sa incepem pregatirile.

Bradul de Craciun este intotdeauna un lucru minunat iar impodobirea sa este momentul special al familiei, cu atat mai mult cu cat copiii se pot bucura si se pot implica in realizarea ornamentelor cu care cu atata drag vor impodobi bradul atunci cand va veni momentul.

Am decis anul trecut sa fac un brad special, natural. Am inlocuit globurile cu elemente din natura si a iesit ceva minunat.

Aveti nevoie de: portocale, mere, lamai, nuci, macese, conuri de brad, panglica, ata si cateva agatatori.

Portocalele, merele si lamaile le-am taiat felii si le-am pus la uscat pe o foaie pe care am asezat-o pe caloriferele din casa. Aproape de Craciun sunt taman bune pentru terminarea procesului.

Asadar, cand sunt uscate, fiecare feliuta primeste cate o agatatoare cu filet pentru a se putea monta apoi panglica.

Nucile au primit si ele cate o agatatoare cu filet pe care l-am introdus fix prin gaurica pe care o are nuca intr-una dintre parti.

Dupa ce am pus pentru fiecare ornament agatatori, am taiat panglica in bucati de 30 de cm. Apoi am pus la fiecare ornament in parte.

Macesele le-am folosit pe post de ghirlande. Le-am insirat pe o ata lunga cu ajutorul unui ac de cusut apoi le-am lasat la uscat.

Conurilor de brad le-am pus sfoara in loc de panglica.

Inainte sa pun toate ornamentele in brad am pus si o instalatie de lumini, o instalatie simpla, doar cu o singura culoare, o lumina galbena, calda.

Cam asta a iesit! Daca va place si doriti un asemenea bradut spor la treaba!

 

brad1

brad2

brad3

brad4

brad5

 

brad6

agatatoare

Agatatoarele le gasiti la orice magazin de bricolaj. Agatatoare trebuie sa aiba varful ascutit ca sa o puteti introduce in feliile pregatite si in nuci.

By corina

2 thoughts on “Cum sa iti impodobesti bradul de Craciun fara globuri”

Lasă un răspuns