sâm. apr. 13th, 2024
grill de gradina

Atunci cand spatiul o permite, amenajarea unui gratar de gradina poate fi una dintre solutiile geniale de gatit in aer liber. In principiu, cei mai multi oameni isi achizitioneaza gratare (cu suporturi si accesorii, in speta ustensile) mobile de mici dimensiuni, astfel incat acestea sa poata fi puse in portbagajul masinilor sau doar mutate dupa bunul plac.

Este, asadar, construirea unui gratar de gradina fix o alegere potrivita? Este, mai ales in masura in care propietarii obisnuiesc sa manance carne si legume la gratar destul de des si bineinteles, in masura in care vor sa se bucure de placerile gatitului in aer liber.
grill de gradina

gratar din piatra

grill de gradina din piatra
Am exclus in pozele de mai sus modele portabile, intrucat ele nu fac obiectul acestui articol. Despre construirea unui astfel de grill se pot spune multe, insa in principiu, se face in cativa pasi, de regula, aceiasi de fiecare data.
In prima faza, se alege un model in functie de bugetul disponibil, dar si de cunostiintele in materie de constructii. De cele mai multe ori, e mult mai comoda angajarea unor oameni specializati in constructii, intrucat acestia, in baza unui plan, stiu exact ce au de facut, pe cand oamenii fara experienta prea multa s-ar putea sa cheltuie bani mai multi pe materiale, ba chiar sa esueze lamentabil in cazul in care nu stiu care sunt pasii aferentei unui proces de constructie.

Personal, recomand amenajarea unui gratar fara acoperis si fara horn, chiar daca asta ar inlatura orice posibilitate de a gati in aer liber in zilele ploioase. Motivul principal din spatele acestei recomandari e faptul ca este foarte greu de manevrat carnea situata in partea din spate a gratarului (atunci cand acesta are acoperis), intrucat jarul este de cele mai multe ori, mult prea puternic pentru ca pielea umana sa reziste valului de caldura. Altfel spus, in conditiile in care caldura se degaja si altfel decat strict vertical, sansele de ardere a mainilor vor scadea semnificativ.
gratar din caramida

Lasă un răspuns