Dum. dec. 3rd, 2023

Cu siguranta cei care stati la casa detineti o gradina, fie ea cat de mica. Ar fi si pacat sa nu aveti una. Gradina este un criteriu de baza ce diferentiaza casa de bloc. Evident, pe langa zgomot, vecini si asa mai departe. Oricat de mica ar fi, gradina trebuie sa fie un loc verde, sa inspire liniste si relaxare, un mediu placut si primitor in care sa poti sta in timpul liber, sa te poti relaxa dupa o saptamana grea de munca.

Daca tot aveti aceasta posibilitate, puteti opta pentru un gratar de gradina. Un gratar la sfarsit de saptamana cu persoanele dragi poate fi o metoda excelenta pentru a mai elibera din stresul acumulat pe timpul saptamanii. Nu mai vorbim de numeroasele beneficii din punct de vedere medical, carnea facuta pe gratar fiind mult mai sanatoasa decat cea prajita in ulei.

[ad]

Exista doua tipuri de gratare: fixe si mobile. Daca vorbim de gratare fixe, acestea sunt ceva mai mari si sunt confectionate, de cele mai multe ori, din caramida. Cu acestea puteti gati o cantitate mai mare de mancare odata, iar, datorita constructiei cosului, fumul nu se imprastie peste tot ca la un gratar obisnuit, neacoperit. Un dezavantaj al acestui tip de gratar ar fi ca este mai greu de manevrat carnea din spate datorita temperaturii foarte ridicate din interiorul constructiei. Am amintit si de gratare mobile. Acestea sunt excelente daca faceti gratar ocazional, fie acasa, fie la padure, si nu doriti sa ocupe mult spatiu. Acestea sunt mai mici, chiar neindicate daca doriti sa gatiti o cantitate mai mare de alimente, dar sunt avantajoase din punct de vedere al mobilitatii.

In cazul in care alegeti sa va cumparati un gratar fix, sau chiar sa va construiti unul, un sfat bun ar fi sa il plasati undeva intr-o margine a gradinii, si nu in mijloc, deoarece ocupa foarte mult spatiu si nici nu este estetic. Daca va construiti singuri gratarul, nu uitati sa faceti gauri de aerisire, este foarte important. Majoritatea gratarelor fixe de gradina au cos si acoperis, un lucru extrem de bun deoarece ploaia nu va afecteaza la fel de mult ca la un gratar mobil.

Lasă un răspuns