sâm. apr. 13th, 2024
bucatarie deschisa

In ultima vreme un nou tip de bucatarii moderne isi fac loc in designul interior al caselor. Este modelul de bucatarie deschisa care da in hol sau in living, careia i lipseste usa (in locul ei este construita o arcada) iar o parte din perete, cat permite constructia este daramat pe jumatate, fiind transformat in mini bar sau pur si simplu in masa inalta. Aveti asadar de ales din doua tipuri principale de bucatarii atunci cand construiti sau reamenajati casa, orice transformare fiind binevenita in functie de nevoiel proprii. Iata pentru fiecare in parte avantajele si dezavantajele pe care le poate prezenta:

Bucatarii deschise – ofera spatiu in plus datorita mini barului format din jumatatea de jos a peretelui ramas, sunt ideale pentru bucatarii mici si nefiind usi inchise nu va veti simti izolata de restul lumii atunci cand pregatiti masa dar doriti si sa socializati cu familia sau invitatii. Ca si dezavantaj mentionez  ca trebuie sa investiti serios int-o hota puternica pentru a nu umple casa de miros de mancare, prajeala sau abur atunci cand gatiti. Fiind mirosuri persistente odata ce au invadat toata casa va fi dificil de aerisit in totalitate.

Bucatarii inchise – acestea nu necesita investitia costisitoare pentu o hota performanata, usa impiedicand mirosul de mancare sa patrunda in restul casei iar aerisirea facandu-se pe geam. Fiind inchise ca orice alta camera va dau oportunitatea sa va retrageti departe de zgomotul casei pentru a gati in liniste sau a discuta cu cineva fata in fata mai intim sau la telefon in cazul in care restul casei este ocupat de familie sau musafiri. Dezavantajul acestei bucatarii este ca, datorita celor patru pereti, nu o puteti face mai aerisita decat a fost gandita de la inceput.

 

Niciuna dintre aceste modele de bucatarii nu este mai bun sau mai prost. Fiecare are avantajele si dezavantajele ei, urmand ca stilul propriu de viata sa fie factorul care va decide pe care dintre ele o veti alege pentru casa proprie. [ad]

Lasă un răspuns