Dum. dec. 3rd, 2023

Astazi vom vorbi despre dressinguri, ce sunt, cum arata, care e rostul lor si veti vedea cateva modele de dressinguri moderne. Conform Dictionarului explicativ al limbii romane, dressing inseamna „incapere, debara in care poate incapea toata imbracamintea casei”. Sunt convins ca multi ati vazut astfel de incaperi in filme asa ca v-ati format deja o imagine in minte.

La noi in tara, dressingurile sunt intalnite mai mult la casa, datorita suprafetei mai mari, dar puteti sa va amenajati o astfel de camera de depozitare si la bloc. Daca detineti un apartament cu 3 camere, puteti transforma a treia camera sau debaraua (daca este suficient de mare) intr-o camera de dressing. Daca detineti foarte multe articole vestimentare puteti renunta la sifonierele din casa in favoarea unui „dressing room„. Astfel, veti dispune de mai mult spatiu liber in camerele frecventate mai des. Puteti depozita atat hainele de iarna, cat si pe cele de vara si, daca doriti, puteti depozita si păturile sau plăpumile de iarna. Daca nu doriti sa renuntati la sifonierele din camera, tot puteti depozita in camerea de dressing hainele din celalalt sezon, ne mai fiind nevoiti sa inghesuiti toate hainele intr-un singur sifonier, pe sub paturi, pe dulapuri etc.

[ad]

Acum ca v-am prezentat ce este si la ce foloseste un dressing, haideti sa vedem cum puteti amenaja o astfel de camera. Aranjarea acestei incaperi tine de doua aspecte cheie:

DimensiuneaDaca amenajati dressingul intr-o camera obisnuita va puteti bucura de foarte mult spatiu, astfel puteti alege sa montati sifoniere sau dulapuri obisnuite, mari, cat peretele, incapatoare, impartit pe rafturi si sertare. Daca incaperea aleasa pentru amenajarea dressingului este o debara sau o camera mica, puteti alege sa montati niste stalpi de podea si tavan, iar sertarele sa fie prinse de acestia. Veti economisi o groaza de spatiu.

Scopul camereiDaca incaperea aleasa mai are si alta destinatie, cum ar fi o camera de oaspeti, este obligatoriu ca dulapurile sa aiba usi si sa poata fi inchise. Este neplacut pentru oaspeti sa va vada garderoba.

Mai jos puteti vedea imagini cu dressinguri moderne:

 

Lasă un răspuns