mie. feb. 21st, 2024
ceas cu pendul

Ceasurile nu mai sunt de mult doar niste simple dispozitive care arata timpul, ci pot fi considerate veritabile obiecte de decor, la fel cum si ceasul de mana este considerat un semn al elegantei. In fiecare camera trebuie sa existe un ceas, fie ca acesta este unul mai mare, mai mic, de perete, cu pendul, cu cuc sau un ceas desteptator pus pe noptiera. In continuare vom discuta despre diferitele tipuri de ceasuri de interior si unde se potrivesc acestea in locuinta dumneavoastra.[ad]

Ceas cu pendul – acestea pot fi mai mari, undeva intre 1,5 – 2 m sau mai mici. Cele mari sunt de sine statatoare, se potrivesc de minune amplasate la intrarea in locuinta sau in living. Se pot gasi in variante traditionale sau moderne. Cele mici au in jur de 40 de cm si isi gasesc locul pe birouri sau pe biblioteci. Ambele tipuri arata foarte bine si exprima eleganta si rafinament.


Ceas cu cuc – este de obicei mai mic si se agata in perete. Are aspectul unei casute pentru pasari in care ceasul se afla in partea de jos, iar cucul iese de undeva de sub acoperis. Cu toate ca „mica pasare” care iese din ora in ora poate fi dezactivata, nu este o idee foarte buna sa il amplasati in dormitorul in care dormiti. Acest tip de ceas este destul de invechit si nu se mai utilizeaza foarte des in ziua de azi.

Ceas de noptiera – diverse modele de ceasuri ce sunt mult mai mici decat celelalte si se prezinta sub forma de analog sau digital. Cele digitale sunt cele mai utilizate in zilele noastre, aratand ora cu ajutorul LED-urilor. Avantajul acestora este ca, noaptea, lumina creata este foarte slaba pentru a nu perturba somnul. Ceasurile de noptiera au in dotare si alarma.

Ceasuri moderne – mai jos aveti mai multe imagini cu diferite tipuri de ceasuri moderne ce pot fi amplasate fie in dormitor, fie in living si chiar in bucatarie. Dupa cum puteti vedea, majoritatea acestor ceasuri sunt de perete, dar aceasta nu este o regula.

 

 

Lasă un răspuns