Dum. dec. 3rd, 2023
covor modern

Aceasta este o intrebare pe care multi si-o pun atunci cand se muta sau renoveaza locuinta. Raspunsul depinde atat de gusturi cat si de pretentiile pe care le aveti ce la materialele cu care veti acoperi podeaua asadar iata cateva avantaje si dezavantaje ale mochetelor si covoarelor in folosirea lor pentru completarea unui design interior si pentru acoperirea podelelor. [ad]

Covoarele : au modele frumoase, speciale si cateodata unicat, specifice anumitor zone din care provin si pot fi atat subtiri cat si foarte groase incat sa va protejeze de frigul podelei in anotimpul rece. Se potrivesc cel mai des unui design clasic al casei dar exista si modele pe care le puteti adapta cu succes unui mobilier modern pe care il aveti acasa. Acestea acopera o suprafata destul de mare a unei camere dar nu in intregime, asadar daca aveti parchetul inestetic sau nu va place sa nu fie acoperit uniform, covoarele pot prezenta un dezavantaj. Deasemenea poate reprezenta o problema faptul ca aluneca foarte usor pe parchet daca sunt subtiri si se pot ridica sau cuta daca mobilierul se misca din loc sau in momentul in care aspirati.

Mocheta: este ideala pentru acoperirea uniforma a unei camere sau chiar a mai multora fara ca modelul sa difere sau sa se vada imbinarile. Fiind prinsa sub plina marginilor camerei sansele sa alunece la aspirare sau a se miste daca mutati mobila, nu exista. Este potrivita unui design modern si tineresc al casei dar daca alegeti ceva prea simplu riscati ca locuinta sa semene unui birou.

In ambele cazuri grosimea si modelul pentru care optati trebuie ales in functie de frigul care este la nivelul podelei si de mobila detinuta, iar daca mai exista elemente cu model in camera respectiva, aveti grija sa se potriveasca intre ele si sa nu incarce prea mult spatiul facandu-l sa para restrans.

Lasă un răspuns