sâm. apr. 13th, 2024
dormitor doi copii

In momentul in care familia devine mai numeroasa, noul membru trebuie tratat cu maxima atentie pana ce va deveni si el adult. Practic, un copil devine centrul atentiei celor din familie, totul va fi facut incat lui sa-i fie bine si sa aiba parte de o educatie cat mai buna si de o copilarie cat mai frumoasa.

La randul nostru, daca ne gandim putin, am fost tratati asa de catre parintii nostrii, educati si rasfatati cu cele mai bune lucruri, iar unul din acestea, care va ramane mereu in amintire va fi camera noastra unde era centralizata toata viata, visele, jocurile, secretele. [ad]

Acum in calitate de parinti, va revine datoria de a crea pentru copii dumneavoastra un colt de rai in casa.  Acest colt de rai este un dormitor amenajat pentru copii cu tot ceea ce ei are nevoie pentru a invata si pentru a se juca.

Puteti amenaja dormitoare copii tematice cu personajele sale preferate din desenele animate sau pana sa indrageasca un anume personaj, puteti zugravi camera simplu, colorat si sa optati pentru mobilier personalizat sau stickere simpatice. Orice varianta alegeti, un dormitor copii trebuie sa sugereze o atmosfera vesela, destinsa, calma pentru ca cel mic sa se simta bine si protejat de orice in acel spatiu.

Oricat de mici sunt copii, ei au nevoie de un loc al lor cu toate cele necesare de la pat si sifonier pana la birou rafturi, etc. singura diferenta fata de camera parintilor facand-o  mobilierul, mic, pe masura lor. Oferindu-le acest lucru le oferiti o ascunzatoare dar le cresteti si responsabilitatile de a-si gestiona singuri locul.

Pentru un dormitor pentru copii perfect, alegeti camera cea mai luminoasa din casa si apropiata de camera dumneavoastra incat sa aveti control asupra sa iar in caz ca sunt probleme, sa-i puteti auzi. Dupa ce ati ales camera si ati zugravit-o, urmeaza sa o mobilati. Mobilierul ales trebuie sa fie in primul rand creat in asa fel incat sa-i protejeze pe copii de accinente si sa aiba un design placut, copilaresc. Rafturile sau orice alt obiect de mobilier din camera copiilor nu trebuie pus la inaltime incat ei sa fie nevoiti sa se catere pe un scaun pentru a ajunge, deoarece si acesta constituie un posibil pericol de accidentare si nu are rost sa riscati.

Daca respectati aceste cateva sugestii nu mai aveti nevoie decat de imaginatie pentru a crea camera copilariei perfecta de care cei mici isi vor aminti mereu.

Lasă un răspuns